Favori Paylaşımlar - Web Tasarımı - Butik Yazılım

Ankara Palas Devlet Konukevi

Ankara Palas Devlet Konukevi (ulus / Altındağ / Ankara) Firma Tanıtımı

Ankara Ankara Palas Devlet Konukevi firma bilgileri ve tanıtımı

İçerik künyesi
📂 Ana grupAnkara Firmaları
📅 Yayınlama
👁️‍🗨️ Görüntülenme4630 kere görüntülendi
🖋️ Kelimelerulus, altındağ, Ankara, Ankara Ulus, Ankara Altındağ, Misafirhane, Lokanta, Düğün Hizmetleri, Gıda Sektörü
🏷️ EtiketlerAnkara Altındağ, Ankara Ulus, Düğün Hizmetleri, Gıda Sektörü, Lokanta, Misafirhane

İletişim ve adres bilgileri sayfanın altında bulunmaktadır.

Ankara Palas Devlet Konukevi

Ankara Palas Devlet Konukevi Hakkında

Cumhuriyet'in ilk kuruluş yıllarının bugün de sevilen ve takdir edilen mimari örneklerinden biri olan Ankara Palas, halen Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir döner sermaye işletmesi olarak, Türk ve yabancı konuklara, Atatürk'ün ayak bastığı özgün tarihi ortamında hizmet sunmaktadır.Bugünlerde Rağbet ÇokSon zamanlarda özel veya resmi birçok kokteyl, yemekli toplantı, konferans ve resepsiyonun düzenlendiği Ankara Palas, özellikle Cumhuriyet'in ilk yıllarının ilginç ortamının gizemini hissetmek, Cumhuriyet ruhunu mimaride yakalamak isteyenler için Ankara'da her geçen gün daha fazla bir çekim merkezi haline gelmektedir.Eskiden Nasıldı ?Cumhuriyet'imizin ilk yıllarında Ankara Palas, eski Meclis Binası'nın tam karşısında yeraldığından, Ankara siyasi kulisinin merkezi konumundaydı. 1930'larda milletvekilleri, sanatçılar, gazeteciler burada buluşur, günlük politika tartışmaları yapar, hatta bazı yasaların taslakları burada oluşturulurdu. Atatürk, Meclis konuşmalarından sonra günün yorgunluğunu bu binada giderir, arkadaşlarıyla burada konuşmalar yapardı.Sosyal Reformlar. Kadın Erkek EşitliğiCumhuriyet'in kuruluşu ile birlikte Atatürk'ün Türk toplum hayatına getirmek istediği bazı yeniliklerin Ankara Palas'ta başlatıldığı, kadınların sosyal ortama erkeklerle eşit biçimde girmesinin ilk adımlarının Ankara Palas'ta, Atatürk'ün bizzat önayak olmasıyla düzenlenen sosyal etkinliklerle atıldığı bilinmektedir.O zamanlar Ankara Palas, gerek müşterileri gerek mimari yapısı bakımındanAnkara'nın gözde lokantası ve bir bakıma en büyük "kulübü" idi.O tarihlerde devlet erkanını da topluca ağırlayacak başka bir yer olmadığından,yurtdışından gelen heyetler ve konuklar da burada misafir edilirdi. Ankara Palas'ta yaz akşamları Orhan Veli ve Yahya Kemal gibi yazarların katıldığı müzikli yemekler de verilir, sanat söyleşileri düzenlenirdi.Ankara Palas, bu özelliğini 1960'lara kadar korudu. Zamanla şehir merkezininKızılay'a ve Bakanlıklar'a kayması nedeniyle eski önemini geçici bir süre için yitirdi ise de, 1982'de Dışişleri Bakanlığı'nın çabalarıyla, ciddi ve kapsamlı bir restorasyona tabi tutulduktan sonra tekrar gözde bir mekan haline geldi. Binanın düzenli bakım ve onarımı da halen Dışişleri Bakanlığının denetimi ve gözetimi altında yapılmakta, yapının tarihi atmosferinin korunmasına özen gösterilmektedir.Bugünlerde tekrar revaçta olan Ankara Palas'ın telefon ve faks numaraları, resepsiyon, kokteyl, yemekli toplantı ve nikah gibi davetlerini burada düzenlemek isteyen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız ile özel ve tüzel kişiler için yukarıda sunulmuştur:

Ankara Palas Devlet Konukevi İletişim Bilgileri

Ankara Palas Devlet Konukevi, Ankara şehrinin ulus,altındağ semtinde hizmet vermektedir.

Cumhuriyet Cad. / Ankara
açık adresi olarak kayıtlı olup,
03125054243
telefon numarasından tam ulaşım bilgilerini talep edebilirsiniz.

Bölge : ulus / altındağ


Google Haritalarda Göster

Adres : Cumhuriyet Cad. / Ankara

Telefon : ❔ Telefon Göster

Faks : ❔ Faks Göster

WEB : http://www.mfa.gov.tr/_ankara-palas.tr.mfa

Soru - Cevap

Ankara Palas Devlet Konukevi telefon numarası nedir ?

Sistemlerimizde kayıtlı telefon numarası: 03125054243
Bilgi doğruluğunu kontrol etmek bilgiyi kullanacak kişi/kurum sorumluluğundadır. Bilgilerin hatalı olması durumunda doğru veriler ile düzeltilmesini veya tamamen kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

Ankara Palas Devlet Konukevi web sitesi adresi nedir ?

Sistemlerimizde kayıtlı web sitesi: http://www.mfa.gov.tr/_ankara-palas.tr.mfa
Bilgi doğruluğunu kontrol etmek bilgiyi kullanacak kişi/kurum sorumluluğundadır. Bilgilerin hatalı olması durumunda doğru veriler ile düzeltilmesini veya tamamen kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

Ankara Palas Devlet Konukevi adresi nedir ?

Sistemlerimizde kayıtlı firma adresi sitesi:
Cumhuriyet Cad. / Ankara
Bölge: ulus / altındağ
Bilgi doğruluğunu kontrol etmek bilgiyi kullanacak kişi/kurum sorumluluğundadır. Bilgilerin hatalı olması durumunda doğru veriler ile düzeltilmesini veya tamamen kaldırılmasını talep edebilirsiniz.

İnternet sitemizdeki deneyimlerinizi arttırabilmek ve kişiselleştirilmiş deneyim sunabilmek için çerezler kullanıyoruz.


Kabul et